Teksten består av to setninger: "call on me" og "I'm the same boy I used to be." "Call on me" synges faktisk 50 ganger og "I'm the same boy I used to be" synges syv ganger. Videoen, som du kan se under, handler om halvnakne damer, og en mann, på et styrkerom, som gjør sexy øvelser. Videoen matcher tekstens enkelhet. Sangen finnes ikke i noe album, men finnes forøvrig på singel og dvd. Den ble laget i 2004, så den regnes vel fortsatt som relativt ny?
Ettersom sangen i stor grad er preget av damer som gjør sexy bevegelser er nok denne videoen egnet mest for gutta, i alle aldre? Ser man bort fra filmen egner den seg for unge mennesker. Sangen går under dance- og house-sjangeren.
Dersom man studerer videoen kan man først tenke at det kun er damer og en mann som danser, men helt til slutt, går instruktøren til mannen, så det er kjærlighet med i bildet! Utenom det ene sekundet hvor det skjer, er det bare dansing. Det videoen og teksten har til felles er at det er det samme om og om igjen. Bortsett fra det, kan man også tenke at "I'm the same boy I used to be" betyr at en mann vil ha kjæresten tilbake, og at han egentlig er den personen han var tidligere. Som nevnt er det litt kjærlighet til slutt, så man kan kanskje se dette som en likhet, og at mannen får kjæresten tilbake til slutt, noe som er vanlig i den amerikanskje underholdningsbransjen. Den siste likheten mellom bilde og lyd ser jeg som at man ofte har musikk med lett rytme i en aerobictime.
Vanligvis møter vi artisten i musikkvideoen, men dette er et av de få tilfellene vi ikke gjør det. Grunnen til det er vel at Eric Prydz ikke ser bra nok ut, for de har ikke valgt ut de styggeste menneskene! Bakgrunnen til det er at videoen ikke ville appellert i så stor grad til yngre og overfladiske menneskene, som er den største målgruppen.
Det er ikke til å skjule at denne videoen fokuserer veldig på sex og kropp, og uten det ville ikke sangen fått like mye oppmerksomhet. Skaperne av filmen bruker flere virkemidler for å få frem dette. Ettersom det er flest menn som ser på halvnakne mennesker, og de ser oftest på damer, er det nesten bare damer. Den ene mannen får også lite oppmerksomhet. Når kameraet er rettet mot damene tas det nærbilder av kroppene deres som forsterker følelsene. Kameravinkelen avgjør også en viktig rolle. Når man filmer noe nedenifra eller ovenifra, får man det til å virke større og mindre, noe som igjen er viktig for å få en kropp til å se bra ut. Men det som forsterker temaet mest er selvsagt de lettkledde damenes dans, den er sexy og bruker diverse drøye posisjoner.
Spør du meg har ikke teksten noe med videoen å gjøre. Det er kanskje ikke så rart når det nesten bare sies en setning. Så generelt fortelles det lite, hverken om artist eller sammenheng. Til tross for det synes jeg det er en fin sang med en bra video, ettersom jeg er gutt. Det er fort gjort å nynne på sangen en dag du tusler for deg selv. Til og med dere med gullfiskhukommelse kan eller kan lære teksten.
Grunnen til mitt valg av musikkvideo var rett og slett fordi den skiller seg ut. Det enkle budskapet har sikret denne sangen mange priser, blant annet en av mest solgte musikkvideoer i Australia. Det sier kanskje noe om hvor sexopptatte vi er?
Bildet finnes her.
Herman
2 kommentarer:
Interessant valg av musikkvideo, å gå litt mot strømmen og ikke velger en oversymbolsk, dyp video, det er bra :) Liker godt både innholdet og måten du presenterer det på, og fint du er ærlig, og skriver ting som "Til tross for det synes jeg det er en fin sang med en bra video, ettersom jeg er gutt."
Bra som vanlig dette her;)
Ja... Ikke en veldig dyp video, dette her. Men du har skrevet et bra innlegg. Det skal godt gjøres å skrive så mye om en video der handlingen er ganske ensidig hele tiden i likhet med sangteksten. Bra, Herman!
Legg inn en kommentar